Comunicarea cu părinții

Comunicarea cu parintii

Kinderlachen

Comunicarea cu parintii – Relațiile cu familia și reprezentanții comunității

Comunicarea cu părinții constituie prioritatea echipei “Kinderlachen”. Pentru a ne asigura că fiecare copil beneficiază de educație conform posibilităților și particularităților sale, părinții sunt implicaţi în acest demers.

În acest sens, urmărim realizarea următoarelor obiective specifice:

  • Comunicarea informaţiilor de ordin organizatoric din grădiniţă, tuturor părinţilor;
  • Realizarea unei comunicări eficiente cu părinţii, prin stabilirea frecvenţei / perioadelor de timp la care se asigură transmiterea de informaţii;
  • Transmiterea informaţiilor privind calitatea serviciilor oferite de grădiniţă şi a resurselor umane;
  • Încurajarea părinţilor de a participa la activităţile interactive, alături de copii;
  • Informarea părinţilor privind progresele individuale ale copiilor, prin discuţii individuale, periodice;
  • Consilierea părinţilor, cu scopul de a crește gradul de implicare al acestora în viața grădiniţei și pentru a îmbunătăți relaţia copil-părinte-grădiniţă.

În centrul preocupărilor noastre stă copilul, ca individualitate unică, cu cerințele sale individuale de dezvoltare. Pentru aceasta, este nevoie de o privire atentă asupra fiecărui copil, pentru a putea percepe lucrurile deosebite, individuale, dar și pentru a  înțelege legile de dezvoltare a copilăriei.

Foarte importante sunt discuțiile individuale cu părinții, evaluările, etc.  Colaborarea cu familia este foarte importanta, de aceea, aceasta va juca un rol esențial în viața de grădiniță.

O abordare deschisă din partea ambelor părţi asigură o relaţie bazată pe încredere, dialog constructiv în mod regulat între educatori şi părinţi si transparenţa muncii noastre.

Galerie foto

//
Suntem aici pentru a vă răspunde la întrebări. Intreaba-ne orice!
👋 Hallo, cu ce pot ajuta?